Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

VIETNAM HIGHLIGHT - PASTE 2025 pachet 10 zile plecare din Bucuresti, zbor Turkish Airlines

Descriere

Destinatie: Vietnam

Durata: 7 nopti

Plecari: 18 aprilie 2025

• 7 nopti cazare cu mic dejun:
Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (sau similar)– Camere Deluxe Twin,
Hanoi - Hotel La Casa 4*(sau similar) - Camere Deluxe Twin,
Ninh Binh - Hotel Ninh Binh Legend 4*(sau similar) - Camere Block A Superior,
Halong - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine twin 16mp;
• Pranz si cina la bordul vasului de croaziera (24.04.2025);
• Mic dejun si brunch la bordul vasului de croaziera (25.04.2025);
• Zbor Compania Turkish Airlines cu bagaj de cala de 40 kg (obligatoriu 2 piese a cate 20 kg/fiecare) si bagaj de mana de 8 kg inclus;
• Catering pe toata durata zborului;
• Taxele de aeroport si securitate;
• Transfer privat cu autocar, aeroport - hotel – aeroport si alte transferuri mentionate in program;
• Ghid local de limba engleza;
• Insotitor roman de grup pe toata durata programului;

Experiente autentice incluse in program:
• Vizita la tunerile Cu Chi, in Ho Chi Minh City (Saigon) cu ghid local;
• Tur de oras Ho Chi Minh (Saigon) cu ghid local;
• Tur de oras Hanoi cu ghid local, vizite la cele mai importante obiective tristice ale capitalei vietnameze;
• Spectacol traditional de papusi pe apa, in Hanoi;
• Ninh Binh – vizita la Hoa Lu (prima capitala a Vietnamului) - un fost palat al regilor din secolul al X-lea si la faimoasele temple din lemn Dinh si Le;
• Plimbare cu barca in pestera Tam Coc (parte din rezervatia naturala Trang An). Tam Coc a fost cunoscut de mult timp ca si "Golful Halong pe uscat", peisajul și călătoria cu barca fiind similare cu cele pe micul golf Halong;
• Croaziera pe Halong – una dintre cele mai impresionante atractii pitoresti din Vietnam;
• Ben Tre si explorarea deltei Mekong.
Descriere Program

Ziua 1 (18.04.2025): Bucuresti – Istanbul  
Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10.  

Ziua 2 (19.04.2025): Istanbul  - Ho Chi Minh (Saigon)
Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK162 cu decolare la ora locala 02:10 AM. Aterizare la Ho Chi Minh (Saigon) la ora locala 16:25. Dupa preluarea bagajelor, intalnire cu ghidul local si transfer la hotel in Ho Chi Minh (Saigon), pentru formalitatile de check-in. Timp liber la dispozitie.
Cazare in Ho Chi Minh (Saigon) la Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 3 (20.04.2025): Ho Chi Minh (Saigon) – Tunerurile Cu Chi si tur de oras Ho Chi Minh (Saigon)  
Mic dejun. Astazi vom pleca impreuna cu ghidul local sa vedem reteaua imensa de tuneluri subterane din partea de nord a orasului Ho Chi Minh (Saigon).  Tunelurile Cu Chi au fost folosite de catre luptatorii vietnamezi - Vietcong (Frontul National pentru salvarea Vietnamului de Sud) in lupta pentru independenta, servind drept mijloace de comunicare, transport si adapost.
Se pot explora pentru cei mai curajosi: o bucătărie, camera de zi și o sală de ședințe. Vom afla cum au fost create și configurate diferite tipuri de capcane si vom vizita camera armelor. Ghidul va avertiza asupra gradului de dificultate al fiecarui tunel inainte de a patrunde in interiorul acestora.  
Dupa aceea, impreuna cu ghidul local vom face un tur panoramic al orasului Ho Chi Minh City (Saigon), pentru a descoperi cateva dintre cele mai emblematice puncte de atractie: Catedrala catolica Notre Dame realizata din caramida rosie si vom vizita Vechea cladire a postei din Saigon construita in stil empire, Palatul Reunificarii, Muzeul Razboiului. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in Piata Ben Thanh.
Seara, cazare in Ho Chi Minh (Saigon) la Hotel Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 4 (21.04.2025): Ho Chi Minh (Saigon)  - zbor spre Hanoi  
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Check-out. Transfer la aeroport pentru zborul intern Ho Chi Minh (Saigon)  - Hanoi. Dupa aterizare in Hanoi, transfer la hotel La Casa 4*, formalitatile de check-in si cazare in camere deluxe. Timp liber la dispozitie.
Seara, cazare la Hotel La Casa 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 5 (22.04.2025): Hanoi – Tur de oras si spectacol traditional de papusi pe apa
Dupa micul dejun, ziua se continua cu un tur panoramic al orasului, in timpul caruia vom vedea obiective interesante ale capitalei vietnameze (Hanoi - al doilea cel mai mare oras, un amestec fascinant intre Est si Vest, o combinatie inedita de elemente chino-vietnameze). Mausoleul Ho Chi Minh (se va vedea pe exterior) este unul dintre cele mai surprinzatoare edificii din Hanoi, o structura impunatoare cu o inaltime de 22 metri, o amprenta vie a presedintelui Ho Chi Minh. Urmatorul obiectiv in plimbarea noastra este One Pillar Pagoda – templu budist istoric, un grup de structuri constand intr-o pagoda si un turn construit in mijlocul unui lac.
Un alt obiectiv pe care il vom bifa in turul nostru va fi Templul Literaturii  - de fapt prima universitate din Vietnam. A fost edificat in anul 1070 in vremea regelui Ly Thonh Tong, fiind prima scoala superioara din Vietnam, devenita mai tarziu Institutul de invatamant superior. Ansamblul arhitectonic al Templului Literaturii se intinde pe o suprafata de 3600 de metri patrati. Vom face o pauza pentru fotografii pe “Train Street” – una dintre cele mai faimoase atractii neoficiale din Hanoi. Aici, trenurile circula la doar cativa centimentri de terase si de cele peste 30 de cafenele unde oamenii isi savureaza cafeaua.
Dupa amiaza, ne vom continua turul la Muzeul de Etnografie care se concentreaza pe cele 54 de grupuri entice din Vietnam (expozitie in interior si in aer liber). Dupa care, vom trece pe langa Lacul Hoan Kiem in drumul nostru spre centrul vechi al orasului unde vom vedea cum traiesc localnicii in aceste zone. Ziua de incheie cu un spectacol traditional de papusi pe apa.Seara, cazare la Hotel La Casa 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 6 (23.04.2025): Hanoi – Hoa Lu (vechea capitala a Vietnamului) – pestera Tam Coc
Mic dejun. Transfer la Ninh Binh o zona cu peisaje carstice spectaculoase, unde vom vizita Hoa Lu (prima capitala a Vietnamului), fost palat al regilor din secolul al X-lea si faimoasele temple din lemn Dinh si Le. Ne vom continua turul cu o plimbare pe barca de bambus pana la pestera Tam Coc (parte din rezervatia naturala Trang An). Tam Coc este cunoscuta drept "Golful Halong pe uscat", peisajul și călătoria cu barca fiind similare cu cele pe micul golf Halong.
Seara, cazare la Hotel Ninh Binh Legend 4* (sau similar) - camere Block A Superior.

Ziua 7 (24.04.2025): Ninh Binh - Golful Halong - Croaziera Halong
Dupa micul dejun la hotel, vom pleca in calatorie spre Golful Halong, trecand prin peisajul rural pitoresc al deltei Fluviului Rosu, pe langa terasele de orez, satele traditionale si bivolii de apa. Ajunsi in golful Halong, ne vom imbarca pe o croaziera unica. Golful Halong este cu adevărat una dintre cele mai impresionante atracții pitorești din Vietnam. Această croazieră inedita ne va oferi o priveliște fantastică a golfului, prin cele peste 2.000 de insule calcaroase care se ridică uimitor din apele linistite ale fluviului, de un smarald ireal. Unele dintre insule sunt impadurite, multe dintre ele sunt pesteri enorme sau au plaje absolut superbe la malul marii. Pranzul si cina se servesc pe vas.  
Seara, cazare pe vasul de croaziera Victory Cruise 4*, in cabine twin deluxe (16mp) – localizarea cabinelor: pe puntea principala si superioara.

Ziua 8 (25.04.2024): Croaziera Halong – Hanoi  - zbor spre Ho Chi Minh (Saigon)
Mic dejun la bordul vasului. Ne vom continua croaziera si vom merge sa vedem cum arata o pestera din golful Hanoi. Dupa aceea, vom lua brunch-ul pe vas, vom face check-out si vom fi transferati la aeroportul din Hanoi pentru zborul Hanoi – Ho Chi Minh (Saigon). 
Sosire la Ho Chi Minh City (Saigon) si transfer la hotel pentru formalitatile de check-in.  
Seara, cazare in Ho Chi Minh City (Saigon) la hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar) - in camere Deluxe.

Ziua 9 (26.04.2025)  Ho Chi Minh (Saigon) – Delta Mekong – Ho Chi Minh (Saigon)  - Istanbul 
Dupa micul dejun la hotel, transfer la Ben Tre unde vom incepe explorarea Deltei Mekong – un biotop impresionant prin cele peste 10 000 de specii de fauna si flora prezente aici. Fluviul Mekong supranumit mama tuturor fluviilor izvoraste din platoul tibetan, strabate sase tari asiatice pe o distanta de 4500 km si se varsa in Marea Chinei de Sud. In sudul Vietnamului, intre Ho Chi Minh City (Saigon) si granita cu Cambodgia se afla Delta Mekong – zona locuita de aproximativ 20 de milioane de oameni, pescari si agricultori care si-au ridicat locuintele pe malurile fluviului.
Prima oprire cu barca o vom face la un atelier unde se confectioneaza caramizi de lut prin metoda traditionala, dupa care ne vom continua plimbarea de-a lungul canalului si vom vedea fabricile locale care produc pasta de orez sau dulciuri din nuca de cocos.
Urmatorul popas este la un atelier care confectioneaza covorase de dormit si unde ne vom racori cu ceai/fructe exotice. Vom avea ocazia sa povestim cu localnicii aspecte legate de traiul lor in delta Mekong. Ne continuam plimbarea pe langa campurile de orez si campiile cu legume. Ultima partea a turului nostru in delta Mekong este o plimbare cu barca cu vasle.
Revenim la Ho Chi Minh (Saigon), check-out si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK163 cu decolare la ora locala 22:05 spre Istanbul.  

Ziua 10 (27.04.2025)  Istanbul - Bucuresti 
Sosire la Istanbul la ora 04:45 AM. Dupa o scurta escala la Istanbul, imbarcare pe cursa TK1043 cu decolare spre Bucuresti la 06:50. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 08:15 AM. 

Detalii viza

Vietnam: Visa se obtine on arrival, pe aeroport, in Ho Chi MInh, pe baza autorizatiei de la agentie.
Documente necesare : 
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 2 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare. 
- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate în călătorie, pentru viza de Vietnam; 
- copie de pe pasaport care va fi trimisa pe email agentiei, cand se face rezervarea, pentru obtinerea autorizatia de viza. 

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 19 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 15 persoane se percepe un supliment de 300 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 15 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii. 

Descriere Hotel

Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* – Camere Deluxe Twin,  

https://booking.muongthanh.com/hotel-muong-thanh-grand-sai-gon-centre

Hanoi  - Hotel La Casa Hanoi 4* - Camere Deluxe Twin: 
Lacasahotel – Lacasa Hotel Hanoi

Ninh Binh  - Hotel Ninh Binh Legend 4* - Camere Block A Superior: 
https://ninhbinhlegendhotel.com

Halong  - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine Twin (16mp):

https://baithojunks.com/victory-cruise/ 

Informatii utile calatoriilor in Vietnam

Limba oficiala a tarii este vietnameza;
Moneda oficială a Vietnamului este dongul vietnamez (VND). In hoteluri si restaurante, dar si in magazinele din marile orase, puteti folosi atat Dongul vietnamez cat si USD;
Traversarea strazii este o adevarata aventura in Vietnam pentru ca nimeni nu se opreste sa iti acorde prioritate. Trebuie sa traversezi fara sa te opresti si vei fi ocolit de sutele de motocilisti si automobile.  
Este recomandat sa purtati haine subtiri, de bumbac, pantaloni si camasi cu maneci lungi, mai ales spre seara;
In perioada Aprilie culorile naturii sunt cele mai intense;
In Vietnam sunt cultivate zeci de soiuri diferite de orez. Această cultură este hrana națională aici. Tara se află pe locul doi pe planetă in ceea ce privește consumul de orez;
Vietnamezii poarta masca. Masca este indispensabila in Vietnam, indiferent de anotimp sau de temperaturile de afara. Aceasta din cauza poluarii. Poluarea este mare,  mai ales in marile orase;  
Ricșa, “cyclo”, Xích Lô în limba vietnameză este folosită de străini în special pentru plimbare prin oraș ( preturile nu sunt mari, poti negocia);

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 40 kg (2 piese a cate 20 kg/fiecare) si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
ATENTIE Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor;  
Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.  
Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hoteluri se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

Servicii ghid/ insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. 
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari. 
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local. 

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56714  – valabila pana la 02.01.2025  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.). 
Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif 25 €/persoana. 

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
Orar de zbor actualizat; 

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
50% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
50% - se plateste cu 35 zile inaintea datei de plecare;
Pentru solicitari cu mai putin de 60 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;
50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 45zile inainte de data inceperii sejurului;
80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 44zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;
100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;  

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. 
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. 
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. 
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare. 

Date generale despre documentele de calatorie

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Vietnam cu pasaportul turistic valabil. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.   
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!! 
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile! 
1.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti! 
 2.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii; 
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera. 
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare; 
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces. 
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort. 
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii. 

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul:https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/
Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.
Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante. 
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor. 

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice. 

Servicii incluse

7 nopti cazare cu mic dejun
Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (sau similar)– Deluxe, Twin
Hanoi - Hotel La Casa 4* (sau similar)- Deluxe, Twin
Ninh Binh - Hotel Ninh Binh Legend 4*(sau similar) - Block A Superior,
Halong - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine twin 16mp;
Pranz si cina la bordul vasului de croaziera (24.04.2025);
Mic dejun si brunch la bordul vasului de croaziera (25.04.2025);
Zbor Compania Turkish Airlines cu bagaj de cala de 40 kg (obligatoriu 2 piese a cate 20 kg/fiecare) si bagaj de mana de 8 kg inclus;
Catering pe toata durata zborului;
Taxele de aeroport si securitate;
Transfer privat cu autocar, aeroport - hotel – aeroport si toate transferurile mentionate in programul zilnic;
Autorizatie pentru obtinerea vizei;
Ghid local de limba engleza;
Insotitor roman de grup pe toata durata programului;

Servicii excluse

Bacsisuri pentru ghidul local si soferi: 50 usd / persoana – se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie;
Mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse;
Excursiile optionale;
Early check-in sau late check-out;
Asigurare Medicala si Storno Cocktail Travel Protection, la tarif de 25 euro/persoana. Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie.
Alte servicii decat cele mentionate in program;

Destinatie: Vietnam

Durata: 7 nopti

Plecari: 18 aprilie 2025

• 7 nopti cazare cu mic dejun:
Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (sau similar)– Camere Deluxe Twin,
Hanoi - Hotel La Casa 4*(sau similar) - Camere Deluxe Twin,
Ninh Binh - Hotel Ninh Binh Legend 4*(sau similar) - Camere Block A Superior,
Halong - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine twin 16mp;
• Pranz si cina la bordul vasului de croaziera (24.04.2025);
• Mic dejun si brunch la bordul vasului de croaziera (25.04.2025);
• Zbor Compania Turkish Airlines cu bagaj de cala de 40 kg (obligatoriu 2 piese a cate 20 kg/fiecare) si bagaj de mana de 8 kg inclus;
• Catering pe toata durata zborului;
• Taxele de aeroport si securitate;
• Transfer privat cu autocar, aeroport - hotel – aeroport si alte transferuri mentionate in program;
• Ghid local de limba engleza;
• Insotitor roman de grup pe toata durata programului;

Experiente autentice incluse in program:
• Vizita la tunerile Cu Chi, in Ho Chi Minh City (Saigon) cu ghid local;
• Tur de oras Ho Chi Minh (Saigon) cu ghid local;
• Tur de oras Hanoi cu ghid local, vizite la cele mai importante obiective tristice ale capitalei vietnameze;
• Spectacol traditional de papusi pe apa, in Hanoi;
• Ninh Binh – vizita la Hoa Lu (prima capitala a Vietnamului) - un fost palat al regilor din secolul al X-lea si la faimoasele temple din lemn Dinh si Le;
• Plimbare cu barca in pestera Tam Coc (parte din rezervatia naturala Trang An). Tam Coc a fost cunoscut de mult timp ca si "Golful Halong pe uscat", peisajul și călătoria cu barca fiind similare cu cele pe micul golf Halong;
• Croaziera pe Halong – una dintre cele mai impresionante atractii pitoresti din Vietnam;
• Ben Tre si explorarea deltei Mekong.
Descriere Program

Ziua 1 (18.04.2025): Bucuresti – Istanbul  
Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10.  

Ziua 2 (19.04.2025): Istanbul  - Ho Chi Minh (Saigon)
Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK162 cu decolare la ora locala 02:10 AM. Aterizare la Ho Chi Minh (Saigon) la ora locala 16:25. Dupa preluarea bagajelor, intalnire cu ghidul local si transfer la hotel in Ho Chi Minh (Saigon), pentru formalitatile de check-in. Timp liber la dispozitie.
Cazare in Ho Chi Minh (Saigon) la Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 3 (20.04.2025): Ho Chi Minh (Saigon) – Tunerurile Cu Chi si tur de oras Ho Chi Minh (Saigon)  
Mic dejun. Astazi vom pleca impreuna cu ghidul local sa vedem reteaua imensa de tuneluri subterane din partea de nord a orasului Ho Chi Minh (Saigon).  Tunelurile Cu Chi au fost folosite de catre luptatorii vietnamezi - Vietcong (Frontul National pentru salvarea Vietnamului de Sud) in lupta pentru independenta, servind drept mijloace de comunicare, transport si adapost.
Se pot explora pentru cei mai curajosi: o bucătărie, camera de zi și o sală de ședințe. Vom afla cum au fost create și configurate diferite tipuri de capcane si vom vizita camera armelor. Ghidul va avertiza asupra gradului de dificultate al fiecarui tunel inainte de a patrunde in interiorul acestora.  
Dupa aceea, impreuna cu ghidul local vom face un tur panoramic al orasului Ho Chi Minh City (Saigon), pentru a descoperi cateva dintre cele mai emblematice puncte de atractie: Catedrala catolica Notre Dame realizata din caramida rosie si vom vizita Vechea cladire a postei din Saigon construita in stil empire, Palatul Reunificarii, Muzeul Razboiului. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in Piata Ben Thanh.
Seara, cazare in Ho Chi Minh (Saigon) la Hotel Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 4 (21.04.2025): Ho Chi Minh (Saigon)  - zbor spre Hanoi  
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Check-out. Transfer la aeroport pentru zborul intern Ho Chi Minh (Saigon)  - Hanoi. Dupa aterizare in Hanoi, transfer la hotel La Casa 4*, formalitatile de check-in si cazare in camere deluxe. Timp liber la dispozitie.
Seara, cazare la Hotel La Casa 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 5 (22.04.2025): Hanoi – Tur de oras si spectacol traditional de papusi pe apa
Dupa micul dejun, ziua se continua cu un tur panoramic al orasului, in timpul caruia vom vedea obiective interesante ale capitalei vietnameze (Hanoi - al doilea cel mai mare oras, un amestec fascinant intre Est si Vest, o combinatie inedita de elemente chino-vietnameze). Mausoleul Ho Chi Minh (se va vedea pe exterior) este unul dintre cele mai surprinzatoare edificii din Hanoi, o structura impunatoare cu o inaltime de 22 metri, o amprenta vie a presedintelui Ho Chi Minh. Urmatorul obiectiv in plimbarea noastra este One Pillar Pagoda – templu budist istoric, un grup de structuri constand intr-o pagoda si un turn construit in mijlocul unui lac.
Un alt obiectiv pe care il vom bifa in turul nostru va fi Templul Literaturii  - de fapt prima universitate din Vietnam. A fost edificat in anul 1070 in vremea regelui Ly Thonh Tong, fiind prima scoala superioara din Vietnam, devenita mai tarziu Institutul de invatamant superior. Ansamblul arhitectonic al Templului Literaturii se intinde pe o suprafata de 3600 de metri patrati. Vom face o pauza pentru fotografii pe “Train Street” – una dintre cele mai faimoase atractii neoficiale din Hanoi. Aici, trenurile circula la doar cativa centimentri de terase si de cele peste 30 de cafenele unde oamenii isi savureaza cafeaua.
Dupa amiaza, ne vom continua turul la Muzeul de Etnografie care se concentreaza pe cele 54 de grupuri entice din Vietnam (expozitie in interior si in aer liber). Dupa care, vom trece pe langa Lacul Hoan Kiem in drumul nostru spre centrul vechi al orasului unde vom vedea cum traiesc localnicii in aceste zone. Ziua de incheie cu un spectacol traditional de papusi pe apa.Seara, cazare la Hotel La Casa 4*(sau similar), in camere deluxe.

Ziua 6 (23.04.2025): Hanoi – Hoa Lu (vechea capitala a Vietnamului) – pestera Tam Coc
Mic dejun. Transfer la Ninh Binh o zona cu peisaje carstice spectaculoase, unde vom vizita Hoa Lu (prima capitala a Vietnamului), fost palat al regilor din secolul al X-lea si faimoasele temple din lemn Dinh si Le. Ne vom continua turul cu o plimbare pe barca de bambus pana la pestera Tam Coc (parte din rezervatia naturala Trang An). Tam Coc este cunoscuta drept "Golful Halong pe uscat", peisajul și călătoria cu barca fiind similare cu cele pe micul golf Halong.
Seara, cazare la Hotel Ninh Binh Legend 4* (sau similar) - camere Block A Superior.

Ziua 7 (24.04.2025): Ninh Binh - Golful Halong - Croaziera Halong
Dupa micul dejun la hotel, vom pleca in calatorie spre Golful Halong, trecand prin peisajul rural pitoresc al deltei Fluviului Rosu, pe langa terasele de orez, satele traditionale si bivolii de apa. Ajunsi in golful Halong, ne vom imbarca pe o croaziera unica. Golful Halong este cu adevărat una dintre cele mai impresionante atracții pitorești din Vietnam. Această croazieră inedita ne va oferi o priveliște fantastică a golfului, prin cele peste 2.000 de insule calcaroase care se ridică uimitor din apele linistite ale fluviului, de un smarald ireal. Unele dintre insule sunt impadurite, multe dintre ele sunt pesteri enorme sau au plaje absolut superbe la malul marii. Pranzul si cina se servesc pe vas.  
Seara, cazare pe vasul de croaziera Victory Cruise 4*, in cabine twin deluxe (16mp) – localizarea cabinelor: pe puntea principala si superioara.

Ziua 8 (25.04.2024): Croaziera Halong – Hanoi  - zbor spre Ho Chi Minh (Saigon)
Mic dejun la bordul vasului. Ne vom continua croaziera si vom merge sa vedem cum arata o pestera din golful Hanoi. Dupa aceea, vom lua brunch-ul pe vas, vom face check-out si vom fi transferati la aeroportul din Hanoi pentru zborul Hanoi – Ho Chi Minh (Saigon). 
Sosire la Ho Chi Minh City (Saigon) si transfer la hotel pentru formalitatile de check-in.  
Seara, cazare in Ho Chi Minh City (Saigon) la hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*(sau similar) - in camere Deluxe.

Ziua 9 (26.04.2025)  Ho Chi Minh (Saigon) – Delta Mekong – Ho Chi Minh (Saigon)  - Istanbul 
Dupa micul dejun la hotel, transfer la Ben Tre unde vom incepe explorarea Deltei Mekong – un biotop impresionant prin cele peste 10 000 de specii de fauna si flora prezente aici. Fluviul Mekong supranumit mama tuturor fluviilor izvoraste din platoul tibetan, strabate sase tari asiatice pe o distanta de 4500 km si se varsa in Marea Chinei de Sud. In sudul Vietnamului, intre Ho Chi Minh City (Saigon) si granita cu Cambodgia se afla Delta Mekong – zona locuita de aproximativ 20 de milioane de oameni, pescari si agricultori care si-au ridicat locuintele pe malurile fluviului.
Prima oprire cu barca o vom face la un atelier unde se confectioneaza caramizi de lut prin metoda traditionala, dupa care ne vom continua plimbarea de-a lungul canalului si vom vedea fabricile locale care produc pasta de orez sau dulciuri din nuca de cocos.
Urmatorul popas este la un atelier care confectioneaza covorase de dormit si unde ne vom racori cu ceai/fructe exotice. Vom avea ocazia sa povestim cu localnicii aspecte legate de traiul lor in delta Mekong. Ne continuam plimbarea pe langa campurile de orez si campiile cu legume. Ultima partea a turului nostru in delta Mekong este o plimbare cu barca cu vasle.
Revenim la Ho Chi Minh (Saigon), check-out si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK163 cu decolare la ora locala 22:05 spre Istanbul.  

Ziua 10 (27.04.2025)  Istanbul - Bucuresti 
Sosire la Istanbul la ora 04:45 AM. Dupa o scurta escala la Istanbul, imbarcare pe cursa TK1043 cu decolare spre Bucuresti la 06:50. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 08:15 AM. 

Detalii viza

Vietnam: Visa se obtine on arrival, pe aeroport, in Ho Chi MInh, pe baza autorizatiei de la agentie.
Documente necesare : 
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 2 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare. 
- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate în călătorie, pentru viza de Vietnam; 
- copie de pe pasaport care va fi trimisa pe email agentiei, cand se face rezervarea, pentru obtinerea autorizatia de viza. 

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 19 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 15 persoane se percepe un supliment de 300 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 15 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii. 

Descriere Hotel

Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* – Camere Deluxe Twin,  

https://booking.muongthanh.com/hotel-muong-thanh-grand-sai-gon-centre

Hanoi  - Hotel La Casa Hanoi 4* - Camere Deluxe Twin: 
Lacasahotel – Lacasa Hotel Hanoi

Ninh Binh  - Hotel Ninh Binh Legend 4* - Camere Block A Superior: 
https://ninhbinhlegendhotel.com

Halong  - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine Twin (16mp):

https://baithojunks.com/victory-cruise/ 

Informatii utile calatoriilor in Vietnam

Limba oficiala a tarii este vietnameza;
Moneda oficială a Vietnamului este dongul vietnamez (VND). In hoteluri si restaurante, dar si in magazinele din marile orase, puteti folosi atat Dongul vietnamez cat si USD;
Traversarea strazii este o adevarata aventura in Vietnam pentru ca nimeni nu se opreste sa iti acorde prioritate. Trebuie sa traversezi fara sa te opresti si vei fi ocolit de sutele de motocilisti si automobile.  
Este recomandat sa purtati haine subtiri, de bumbac, pantaloni si camasi cu maneci lungi, mai ales spre seara;
In perioada Aprilie culorile naturii sunt cele mai intense;
In Vietnam sunt cultivate zeci de soiuri diferite de orez. Această cultură este hrana națională aici. Tara se află pe locul doi pe planetă in ceea ce privește consumul de orez;
Vietnamezii poarta masca. Masca este indispensabila in Vietnam, indiferent de anotimp sau de temperaturile de afara. Aceasta din cauza poluarii. Poluarea este mare,  mai ales in marile orase;  
Ricșa, “cyclo”, Xích Lô în limba vietnameză este folosită de străini în special pentru plimbare prin oraș ( preturile nu sunt mari, poti negocia);

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 40 kg (2 piese a cate 20 kg/fiecare) si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
ATENTIE Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor;  
Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.  
Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hoteluri se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

Servicii ghid/ insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. 
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari. 
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local. 

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56714  – valabila pana la 02.01.2025  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.). 
Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif 25 €/persoana. 

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
Orar de zbor actualizat; 

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
50% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
50% - se plateste cu 35 zile inaintea datei de plecare;
Pentru solicitari cu mai putin de 60 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;
50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 45zile inainte de data inceperii sejurului;
80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 44zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;
100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;  

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. 
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. 
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. 
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare. 

Date generale despre documentele de calatorie

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Vietnam cu pasaportul turistic valabil. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.   
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!! 
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile! 
1.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti! 
 2.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii; 
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera. 
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare; 
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces. 
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort. 
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii. 

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul:https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/
Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.
Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante. 
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor. 

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice. 

Servicii incluse

7 nopti cazare cu mic dejun
Ho Chi Minh ( Saigon) – Hotel Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (sau similar)– Deluxe, Twin
Hanoi - Hotel La Casa 4* (sau similar)- Deluxe, Twin
Ninh Binh - Hotel Ninh Binh Legend 4*(sau similar) - Block A Superior,
Halong - Vas de croaziera Victory Cruise 4*, cabine twin 16mp;
Pranz si cina la bordul vasului de croaziera (24.04.2025);
Mic dejun si brunch la bordul vasului de croaziera (25.04.2025);
Zbor Compania Turkish Airlines cu bagaj de cala de 40 kg (obligatoriu 2 piese a cate 20 kg/fiecare) si bagaj de mana de 8 kg inclus;
Catering pe toata durata zborului;
Taxele de aeroport si securitate;
Transfer privat cu autocar, aeroport - hotel – aeroport si toate transferurile mentionate in programul zilnic;
Autorizatie pentru obtinerea vizei;
Ghid local de limba engleza;
Insotitor roman de grup pe toata durata programului;

Servicii excluse

Bacsisuri pentru ghidul local si soferi: 50 usd / persoana – se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie;
Mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse;
Excursiile optionale;
Early check-in sau late check-out;
Asigurare Medicala si Storno Cocktail Travel Protection, la tarif de 25 euro/persoana. Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie.
Alte servicii decat cele mentionate in program;

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.